Whatsapp/bel : +31 (0)6 13677951De Cake sauna opgietkachel
DE NUMMER ÉÉN ELEKTRISCHE OPGIETKACHEL VAN DE WERELD

De nieuwe elektrische opgiet saunakachel: "De Cake"

De naam van onze nieuwe elektrische opgiet saunakachel komt van de modulevorm die onder een dikke laag saunastenen verborgen ligt. Deze module voorkomt elk contact van opgietwater met verwarmingselementen en elektrische delen/aansluitingen van de saunakachel zelf. Zelfs saunameesters die een volle emmer water over de kachelstenen gooien kan "De Cake" lachend aan. En dat zonder dat er water onderuit de saunakachel loopt!

Luister naar de saunameesters

We hebben een pilot georganiseerd in twee opgietsauna's (verschillende organisaties). Hier enkele reacties die wij ontvingen van de professionele saunameesters die er mee werkten:

"De opgieting/Aufguss gaat met "De Cake" echt super goed! Het was even wennen voor iedereen, want de saunastenen zijn een stuk warmer dan voorheen. De verdamping van water en ijsballen is echt super. Geweldig blij!

"We hebben geen kromme of kappote verwarmingselementen meer en geen uitval van elektriciteit. Kortsluiting of aardlekproblemen zijn verleden tijd, we besparen op onderhoudskosten en uitval van de sauna zelf."

"Zoals het zich nu laat zien blijven de verwarmingselementen super strak functioneren zelfs als er vele liters water tegelijkertijd overheen gaan. Super dat er geen water meer onder de kachel uitloopt! "Heerlijk werken zo!"


Gooi er maar een emmer water overheen

Vrijwel geen enkele elektrische saunakachel is af fabriek of werkplaats geschikt om grote hoeveelheden water te verwerken. Ook wij hebben de afgelopen jaren vele experimenten gedaan om het opgietwater boven de verwarmingselementen af te vangen. Dit is tot dusver redelijk gelukt, maar ineens een volle saunaemmer water over de saunakachel heen gaf niet alleen problemen aan de saunakachel maar het water liep ook onder de saunakachel uit.

Natuurlijk is de oorzaak overtollig watergebruik. Veel saunameesters willen aan het einde van een opgieting de show stelen met veel watergebruik en het publiek geniet daarvan. Dat gaat niemand tegenhouden. U en uw technische dienst is er alleen niet blij mee.

"De Cake", onze nieuwe elektrische saunakachel (introductie mei 2022) kan uw saunameesters aan en voorkomt storingen en overmatig onderhoud door water op de verwarmingselementen. De hoeveelheid hete saunastenen zorgen voor een geweldige verdamping. Nodig ons uit om vrijblijvend te komen kijken of de Cake saunakachel ook geschikt is voor uw opgietsauna. Soms is het zelfs mogelijk om uw bestaande saunakachel door ons te laten aanpassen!

Beschikbare vermogens en besturingen

Eigenlijk is er geen minimum en geen maximum vermogen van "De Cake". We kunnen we "De Cake" realiseren vanaf 9kW vermogen zodat hij zelfs in kleinere sauna's toegepast kan worden. Dit loopt door naar 18, 24, 36, 48, 72, 96 en 144kW. Nog zwaarder is geen probleem, maar de vraag is of uw elektriciteitsnet dat aan kan. Heeft u nog een goed functionerende saunakachel operationeel? Dan kunnen wij mogelijk uw bestaande saunakachel en besturing een upgrade geven zodat de meeste voordelen van "De Cake" ook zonder een hele nieuwe kachel mogelijk zijn. Onze eigen PLC gestuurde besturingen bieden vele beveiligingen, energie besprarings programma's, kunnen helpen om uw elektriciteitsnet fors te ontlasten en ventilatie te sturen. Dat kan met hergebruik van uw bestaande besturing waarschijnlijk niet.

Nieuwschierig?

Nieuwschierig naar de mogelijkheden in uw bedrijf en in de kosten? Voor een professioneel advies en mogelijk een offerte daarna moet ik eerst de situatie met u bekijken en beoordelen. Nodig mij om te beginnen uit voor een kop koffie, dan neem ik de cake mee!

WhatsApp mij op +31613677951 of mail mij op email@wellnessprofs.com


Tot snel,
Erik Bierenbroodspot