Whatsapp/bel : +31 (0)6 13677951


Saunastenen

Groothandel in saunastenen

Saunastenen. De hoogste kwaltiteit tegen de laagste prijs. Dat bereiken wij d.m.v. collectieve inkoop. Twee keer per jaar kopen wij onze bulk-voorraad saunastenen in. Pre-order en profiteer mee! Leest verder op deze pagina voor meer informatie.

De saunastenen vormen de ziel van een sauna, vertelde eens een zeer gewaardeerd collega. En hij heeft meer dan gelijk. Saunastenen krijgen over het algemeen niet de aandacht die zij verdienen en bepalen voor een groot deel het klimaat van een sauna. Afhankelijk van de intensiteit van gebruik moeten saunastenen periodiek vervangen worden. Doet u dit te laat, dan loopt de convectie van lucht in de saunakachel terug en uw energieverbruik omhoog. Ook gaat de sauna in negatieve zin anders aanvoelen. Uiteindelijk breken en verstoffen de saunastenen waardoor de saunakachel letterlijk potdicht gaat zitten. Zelf merkt u daar weinig van. Het is een langzaam sluipend proces. Pas als het eigenlijk al te laat is heeft u het gevoel dat de kachel het niet zo goed meer doet.

Saunastenen van Narvi

Gabbro Diabase saunastenen

Porfyriet saunastenen

Goede en de beste saunastenen

Als standaard saunastenen gebruiken wij Gabbro Diabase, een milieu vriendelijk vulkanisch gesteente . Een mooie antraciete/donkergrijse traditionele saunasteen van goede kwaliteit. De steen heeft een hoge dichtheid waardoor het veel warmte kan opslaan bij een lage wateropname.

Neemt u geen genoegen met de standaard kwaliteit saunastenen maar wilt u een steen die nog meer warmte kan opslaan? Dan leveren wij u graag Porfyriet. Porfyriet (Andesiet) is een stollingsgesteente dat bestaat uit mineralen die bestand zijn tegen de fysische en chemische effecten. Het bestaat voornamelijk uit oxiden van silicium, magnesium en calcium. Polifyriet is sterk bestand tegen plotselinge afkoelingen zoals bij een opgieting/Aufguss en daardoor misschien wel het meest geschikte steensoort voor opgietkachels die intensief gebruikt worden. Porfyriet heeft een wat bruinige tekening op antraciet tot lichter grijs.

Al onze saunastenen zijn vrij van schadelijke stoffen en radionucliden. Radion kan bij vrijkomen hoofdpijnklachten veroorzaken en komt vaak voor in gesteente.

Wij leveren gebroken Gabbro Dioabase saunastenen in 3 maten a € 12,20 per doos (40 x 13 x 16 cm) *
Wij leveren gebroken Porfyriet saunastenen in 3 maten a € 13,90 per doos (40 x 13 x 16 cm) *

- Saunastenen van 50 tot 70 mm in dozen van 20 kg.
- Saunastenen van 70 - 150 mm in dozen van 20 kg.
- Saunastenen van 150 mm en iets groter in dozen van 20 kg.

* Bij minimale afname van 20 dozen zolang onze voorraad strekt. Dit mag een mix zijn van maten en/of soorten. Prijs is exclusief BTW en af onze opslag nabij Wolvega.. Kleinere hoeveelheden +20% . Vraag naar onze bezorg-tarieven.

Frambozen kwartsiet saunastenen

Rode kwartsiet saunastenen

Frambozen kwartsiet of Rode kwartsiet is een metamorf gesteente van rode kleur, bestaande uit kwarts. Het wordt gekenmerkt door een hoge hardheid en duurzaamheid. Bestand tegen barsten tijdens verwarming en snelle afkoeling.

Wij adviseren deze steen alleen te gebruiken als top-sierlaag op saunakachels om eens een andere uitstaling/sfeer te geven. Betreft het een opgiet saunakachel dan moet u er rekening mee houden dat de rode kleur van de saunastenen kan verminderen door kalkaanslag. Terugloop van de rode kleur kan overigens altijd wel enigzinds plaatsvinden.

Wij leveren gebroken Frambozen kwartsiet in dozen van 20 kg in het steen formaat 70-150 mm a € 14,40 per doos (40 x 13 x 16 cm) *

* Prijs bij afname van minimaal 20 dozen zolang onze voorraad strekt. Dit mag een mix zijn van maten en/of soorten. Prijs is exclusief BTW en af onze opslag nabij Wolvega. Kleinere hoeveelheden +20% . Vraag naar onze bezorg-tarieven.

Pre-order en geniet van nog meer groothandel voordeel!

Welke ondernemer wil nu niet profiteren van extra goedkope saunastenen van hoge kwaliteit! Twee maal per jaar, meestal in april en oktober, bestellen wij onze bulkvoorraad saunastenen. De transportkosten bepalen uiteindelijk mede onze verkoopprijs. Hoe meer wij kunnen inkopen, hoe lager de transportkosten per doos saunastenen. Meestal kunnen wij bij collectieve inkoop van een grote partij saunastenen onder de € 10,00 per doos blijven! Pre-order uw saunastenen op email@wellnessprofs.com o.v.v. het gewenste formaat saunastenen, de hoeveelheid dozen saunastenen a 20 kg. en het afleveradres. Wij sturen u tegen de tijd dat wij gaan bestellen een vrijblijvende offerte met de allerscherpste prijs saunastenen. De minimale bestelhoeveelheid is 20 dozen. Dit mag een mix zijn van verschillende formaten en/of soorten saunastenen.

Welk formaat saunastenen heeft u nodig?

Welke sauna-stenen gebruik je voor de sauna? Primair bepaald de opgave van de saunakachel-fabrikant welk formaat saunastenen u nodig heeft. Heeft u een elektrische saunakachel en wilt u tussen de verwarmingselementen de saunakachel vullen dan gaat het eigenlijk altijd over 50 tot 70 mm saunastenen. Betreft het een Piramide spiraal dat (deels) gevuld moet worden met saunastenen of een forse houtgestookte saunakachel (meer dan 25kW), dan kan er tot aan de bovenzijde van de saunakachel gevuld worden met 150 tot 150+mm saunastenen. De toplaag kan dan een maatje kleiner 70 tot 150 mm saunastenen. De kleinere houtgestookte saunakachel (tot 25kW) kan gevuld worden met 70 tot 150 mm saunastenen en krijgt als toplaag 50 tot 70 mm saunastenen. Op steenroosters boven saunakachels wordt meestal of 15o mm+ saunastenen gebruikt of 70 tot 150 mm saunastenen. Dit is afhankelijk van de openingsgrote van het steenrooster (de saunastenen mogen er niet doorheen vallen) en wat u als mooi ervaart. Wel geven wij aan dat veel grote saunakachels visueel vragen om robuste grote saunastenen maar dat kleinere saunastenen uiteindelijk een groter verdampend oppervlak geven. Dat kan bij opgiet-saunakachels in het voordeel zijn.

Hoe de saunastenen te stapelen. Het vullen van de saunakachel met saunastenen is een belangrijke klus dat niet onderschat mag worden. Hoe u de saunakachel vult en met welk formaat saunastenen bepaalt straks de convectie van lucht. Neem er de tijd voor. De hete lucht moet makkelijk tussen de stenen door omhoog kunnen komen. Dat is ook de reden dat saunastenen afhankelijk van het gebruik van eens per drie jaar tot frequenter dan jaarlijks vervangen moeten worden. Doet u dit niet dan gaat langzamerhand de steenmassa dicht zitten, werkt uw saunakachel onvoldoende en gaat het saunaklimaat achteruit. Daarnaast gebruit de saunakachel extra energie.

Twijfelt u over het juiste formaat saunastenen, het vullen van uw saunakachel? Of heeft u andere vragen? Bel of WhatsApp mij (Erik) op +31 (0)6 13677951.