Keramisch glasprinten

Whatsapp/bel : +31 (0)6 13677951


Digitaal keramisch glasprinten op veiligheidsglas geschikt voor (sauna)temperaturen.

De vraag om afbeeldingen in een warme en zelfs hete omgeving zoals een sauna is groot. In een sauna kunt u vanwege de hoge temperaturen een print op plexiglas (acrylglas) wel vergeten. Daarnaast is plexiglas gevoelig voor verkleuring en beschadigingen als krassen. Zeker bij hogere temperaturen. Printen op glas bestaat al een tijdje maar onze ervaring is dat inkt ook geen vrienden is met hogere saunatemperaturen. Maar de oplossing is gevonden! Printen met keramische inkt.

Eenmaal geprint wordt het glas gehard in een oven, een proces dat ervoor zorgt dat de keramische inkt permanent samensmelt met het glasoppervlak. Het maximaal te printen glasoppervlak zonder glasnaad is 4000 x 1800 mm (4 x 1,8 meter) bij een glasdikte tussen de 4 en 19 mm. Temperaturen tot 300 graden Celsius zijn dan ook geen probleem meer. We durven het zelfs tegen de wand achter uw saunakachel te plaatsen.

Natuurlijk is dit glas niet alleen geschikt voor afbeeldingen (foto's) in een sauna. Denk aan het printen van afbeeldingen op (sauna) glasdeuren, glaswanden, wanden in stoombaden, douchewanden, de balie van uw receptie, toilet, enz. Water en vocht heeft immers ook geen invloed meer op de met het glas samengesmolten keramische inkt.

Mits de resolutie van de afbeelding (het bestand) voldoende is kunt u het bestand zelf aan ons aanleveren. Moet het gemaakt worden, dan staat onze fotograaf en/of grafisch ontwerper klaar om uw unieke afbeelding te verzorgen.


Neem vrijblijvend contact voor meer informatie met ons op.