Training, opleiding & coaching
sauna en wellness

Whatsapp/bel : +31 (0)6 13677951


Training, opleiding en coaching sauna & wellness

Erik Bierenbroodspot, eigenaar van WellnessProfs, organiseert trainingen en opleidingen binnen de sauna en wellness sinds 1987. De passie voor kennisoverdracht en het ontwikkelen van competenties en vaardigheden bij wellness-medewerkers en het wellness-management is begonnen bij de toenmalige NSV, de Nederlandse Sauna Vereniging, die de 1-jarige Vakopleiding Saunabedrijf tientallen jaren met groot succes heeft georganiseerd. Erik is medeauteur van het boek ‘Saunaleer’ dat is uitgegeven door de NSV.

Binnen het ROC Rijn IJssel te Arnhem, de 4-jarige opleiding Uiterlijke Verzorging met de uitstoom tot Wellness-medewerker, heeft Erik een aantal jaren wellness-lessen en het examineren/toetsen op het gebied van saunaleer ontwikkeld en verzorgd.

Erik staat bekend om zijn dynamische kandidaatgerichte vorm van trainen en coachen, vol interactie. Vanaf december 2018 beschikt WellnessProfs over een eigen professionele cursus/trainingsruimte in Wolvega dat plaats biedt aan 14 cursisten en worden er incompany trainingen gegeven bij, of in de buurt van, wellness-bedrijven zelf. De trainingen rond wellness-leer richten zich op alle wellness-medewerkers die in rechtstreeks contact staan met gasten zoals gastheren/vrouwen, saunameesters, schoonheidsspecialisten, masseurs, andere behandelaren, receptionisten en horecamedewerkers bediening. De opgedane branche specifieke kennis van sauna en wellness wordt ingezet bij het professioneel begeleiden van de wellness-gast en richt zich dus niet op het oorspronkelijke vakgebied van de medewerkers zelf.

WellnessProfs is uiterst flexibel in het samenstellen van trainingen en past de inhoud aan op uw vraagstelling, organisatie en beleid. Hebben wij zelf de kennis en/of vaardigheden niet in huis, dan zoeken wij naar samenwerkingen. Wij hebben een fijn netwerk aan vaklieden waar wij graag mee samenwerken, Van behandelaars en therapeuten tot zwemwaterdeskundigen, van leermeesters doektechnieken tot techneuten, Wij kunnen dus een flinke stap zijwaards maken!

Heeft u interesse in het trainen, opleiden en coachen van uw wellness-medewerkers en/of management? Neem dan contact met ons op zodat wij samen kunnen brainstormen wat de mogelijkheden in uw specifieke situatie zijn.

Erik zelf heeft ruim 15 actieve jaren binnen een aantal managementteams in de wellness-branche gewerkt voordat hij zijn huidige core-business starte. Hij kent de uitdagingen die u en uw medewerkers dagelijks ervaren. Inspirerend, motiverend coachen tijdens het trainen is dan bij Erik ook onlosmakelijk met elkaar verweven.