Whatsapp/bel : +31 (0)6 13677951De saunakachel van Aino
Perfectie voor sauna's tot 15 m3 inhoud!


Meer stoom

Met Aino saunakachel kan een grote hoeveelheid stoom in de sauna worden gevormd door het oplepelen van water aangevuld met een heerlijke geur voor een fantastische sauna-atmosfeer in uw thuis-sauna. Stoom verhoogt de sauna-ervaring. Je voelt je daarna als herboren.

Sauna is altijd de plek geweest om te ontspannen en onderdeel van een gezonde levensstijl. Kracht uit de traditie.


Aangename temperatuur

Omdat de temperatuur in de Aino-sauna lager kan en mag zijn dan in de traditionele Finse sauna, is is het gemakkelijker om te ademen en te ontspannen in de sauna.

Sauna helpt u te herstellen van de dagelijkse beslommeringen. De Aino saunakachel brengt u de spa-sfeer in huis.


Uniek design

De Aino saunakachel verrast ieder met zijn functionaliteit. Het speciale ontwerp zorgt voor een lager elektriciteitsverbruik, de levensduur van het product is ook aanzienlijk langer.

De Aino saunakachel heeft een uniek design. U kunt vertrouwen op de kwaliteit van de echte en originele in Finland gemaakte Aino Saunakachel.

De sauna hoeft niet heet, maar het mag en kan wel!

Traditioneel heeft de Finse sauna een plafondtemperatuur van tenminste 80 graden Celsius. Dat is voor de Aino elektrische saunakachel geen probleem, maar het kan ook anders.

De verwarmingselementen van de Aino saunakachel liggen helemaal onder in het kachelframe. De meeste saunastenen liggen op het rooster erboven. Dat laat een rustige gecontroleerde verdamping van veel water toe waardoor de saunalucht voelbaar vochtiger zal worden. Een vochtige lucht is, in tegenstelling tot een traditionele droge saunalucht, veel beter in staat de warmte naar het lichaam te transporteren. Samen met de warmte die vrijkomt bij het condenseren van waterdamp op de lucht en op de huid geeft dit een weldadige warmtebeleving en een intensieve opwarming van het lichaam bij lagere saunatemperaturen. Daar is de Aino saunakachel in de basis voor ontworpen.

De Aino saunakachel is geschikt voor sauna's tot plm. 15 kubieke meter sauna-inhoud. Dat is een sauna van ruim 2,5 bij 2,5 meter bij 2,2 meter hoogte. Zwaar genoeg dus voor de meeste privé-sauna’s maar ook voor sauna’s in hotels, bungalows, sportscholen en praktijken.

De standaard Aino saunakachel kleuren


Kies je eigen Aino saunakachel kleur

Toch wat anders? Geen probleem bij Aino. De Aino saunakachel mantel is tegen meerprijs verkrijgbaar in elke gewenste RAL kleur. Aino saunakachels worden, buiten de standaard kleuren om, per bestelling in kleur gelakt. Omdat de mantels vrij makkelijk en snel te verwisselen zijn kunt u zelf afwisselen door meerdere kleuren mantels te bestellen.


Specificaties

Vermogen: 9 kW
Benodigd: 3x16A (3xF+0)
Diameter: 56 cm
Hoogte: 90 cm
Materiaal: Metaal

Gewicht zonder stenen 40 kg
Steengewicht: 90 kg
Totaal gewicht: 130 kg
Minimale sauna-inhoud: 5 m3
Maximale sauna-inhoud: 15m3
Leverbaar met een externe of interne bediening

Mogelijkheid tot montage in saunabank