Whatsapp/bel : +31 (0)6 13677951


Elektrische sauna-verwarming & saunakachels
PROFESSIONEEL

Professionele elektrische saunakachels en verwarmingssystemen van 9 tot 144+ kW voor intensief gebruik.

Of het nu gaat om een sauna bij een bed and breakfast, een sauna in een sportschool, hotel of recreatiewoning, een traditionele sauna in een thermen of een event-sauna in een wellness-resort; betrouwbaarheid en duurzaamheid in combinatie met minimale onderhoudskosten zijn bij professioneel gebruik enorm belangrijk. Daar houden wij maximaal rekening mee bij onze keuze in ons aanbod aan u.

Voor elektriche saunakachels en sauna verwarmingssystemen is WellnessProfs ProDealer van EOS, Aino en Narvi, maar indien gewenst kunnen wij vrijwel alle merken saunakachels leveren en onderhouden.


De Aino saunakachel

De Aino saunakachel kan voor de kleinere professionele sauna tot zo'n 15 m³ sauna-inhoud ingezet worden en is daarmee geschikt voor veel sauna's in een sportschool, praktijk, hotel en B&B. Deze saunakachel is te verkrijgen in 9kW uitvoering in een breed scala van verschillende wisselbare kleuren.

Het voordeel van de Aino saunakachel is dat er makkelijk water over de saunakachel verdampt kan worden waardoor de saunatemperatuur een stul lager mag zijn dan bij gebruik van een meer traditionele saunakachel., Lees meer over de Aino saunakachel.


De EOS P1+ Professional saunakachel
10,5 tot 15 kW

Een universele no nonsens saunakachel voor Fins saunagebruik in klassiek design voor saunacabines van 10 tot ca. 25 m³. Ruimtebesparende vlakke constructie met een diepte van slechts ca. 38 cm.

De hoogwaardige antraciet pareleffect poedercoating geeft de EOS P1+ een klassiek design. De grote afstand tussen de steenkorf en de buitenschaal zorgt voor een optimale luchtconvectie en snelle opwarmtijden.De robuuste constructie van volledig roestvrij staal zorgt voor een lange levensduur.

Dankzij de verstelbare poten kan de EOS P1+ ook op een oneffen ondergrond worden geplaatst. Bedrading opgenomen als dubbel circuit. De bodem is voorzien van een lekbak.

Leverbaar in 10.5, 12 en 15 kW.

Vraag ons om meer informatie email@wellnessprofs.com

De EOS BlackRock Profesional saunakachel
12 tot 18 kW

De EOS BlackRock maakt indruk met zijn minimalistische, lineaire ontwerp. De uniforme uitstraling aan alle kanten is perfect voor plaatsing voor een glazen oppervlak of voor centrale plaatsing.

Servicevriendelijk ontwerp - stenen mand bevindt zich boven de verwarmingselementen. Verwarmingselementen komen niet in contact met saunastenen.

Verkrijgbaar in 12, 15 en 18kW in vol zwart en zwart met RVS voor sauna's van 14 tot 30 m³.

Vraag ons om meer informatie email@wellnessprofs.comDe EOS Orbit Professional saunakachel
12 tot 24 kW

Een combinatie van een tijdloos klassiek design voor sauna's van 14 tot plm. 40 m³. ook verkrijgbaar in rood/bruin (als geroest staal).

Beschikbare vermogens: 12, 15, 18, 21 en 24kW.

Vraag ons om meer informatie email@wellnessprofs.comDe EOS Zeus Professional saunakachel
6 tot 36 kW

De 'S en SL voor kleinere sauna's:
Een hoogwaardige premium vrijstaande saunakachel in zwart, antraciet of rood/bruin (als geroest staal). De S en SL versie is verkrijgbaar in 6.0 7.5, 9.0, 10,5 en 12.0kW uitvoering en geschikt voor sauna's van 6 tot plm. 18 m³ inhoud.

De 'L' voor grotere sauna's en intensieve opgietingen:
De L versie is gemaakt voor de grotere sauna van 14 tot plm. 75 m³ inhoud en is geschikt voor intensieve waterverdampingen. De Zeus L is verkrijgbaar in 12, 16, 20, 24, 30 en 36kW.  

Vraag ons om meer informatie email@wellnessprofs.com


De EOS Goliath professional saunakachel
18 tot 36 kW

Een betrouwbare professionele saunakachel met grote steenkorf en vergrote luchtopeningen voor een fantastische luchtconvectie. Krachtige verwarmingselementen maken geen contact met de steenkorf dat levensverlengend en daardoor onderhoudsverlagend werkt.

De Galitoth professionele saunakachel is verkrijgbaar in antraciet in 18, 24, 30 en 36kW uitvoering voor sauna's van 24 tot plm 75 m³.

Voor sauna's groter dan 75 m³ zetten wij meerdere EOS Goliath in!

Vraag ons om meer informatie email@wellnessprofs.com


De EOS Mega professional saunakachel
42 tot 72 kW

De EOS Mega is met vermogens van 42, 48, 54, 60 en 72kW, voor sauna's van 55 tot plm. 160 m³, de krachtigste professionele saunakachel ter wereld! De constructie is speciaal geoptimaliseerd voor grote sauna's en opgietrituelen. De Heavy Duty (HD) uitvoering vervangt de standaad aansluitingen voor koperen rails waardoor de saunakachel nog beter bestand is tegen zwaar intensief commercieel gebruik.

Voor sauna's groter dan 160 m³ zetten wij meerdere EOS Mega's in!

Vraag ons om meer informatie email@wellnessprofs.com


EOS 34.G HD professional saunakachel en
WellnessProfs sauna verwarmingssysteem.
24 tot 144 kW of nog meer!

Vertel het ons maar. Wat heeft u nodig? Met gebruik van de EOS 34.G/HD professionele (opgiet) saunakachels als bouwmodules maken wij sauna-verwarmingssystemen van 24 tot 144 kW of hoger. Eigenlijk is uw beschikbaar vermogen aan elektricieit onze limit.

De EOS 34.G/HD saunakachel-modules kunnen vrijstaand gebruikt worden maar zijn primair bedoeld als inbouwmodule. Na het plaatsen van het benodigd aatal modules bouwen wij normaliter een tegelbare ontbrandbare isolerende mantel om het geheel heen voorzien van een steenrooster en als het een opgiet saunakachel betreft een Protego V-rooster of Cake-module. Zie de saunakachel in de zoutsteensauna op de foto als voorbeeld.

Wij passen geen traditionele kroonsteen-aansluitingen toe maar koperen rails waardoor de saunakachel nog beter bestand is tegen zwaar intensief commercieel gebruik.

Vraag ons om meer informatie email@wellnessprofs.comProfessionele EOS molen-saunakachels
18 tot 36 kW

Een professionele automatische opgiet-saunakachel met een watermolen zorgt voor afwisseling en actie in de sauna.

Tijdens verwarming draait het molenrad langzaam tegen de klok in. Zodra er water verdampt moet worden draait de molen in tegengestelde richting waarna het water opschept (automatische vulling/niveauregeling watervoorraad) en over de kachelstenen laat verdampen.

Verkrijgbaar in 18, 27, 30 en 36kW uitvoering.

Vraag ons om meer informatie email@wellnessprofs.com


De EOsphere professional event-saunamodule

Zorg voor spektakel in uw sauna met de professionele EOspher dompel event-saunamodule. Een separate korf met hete saunastenen zakt sissend in een bassin dat op temperatuur in kleur verandert. U kunt kiezen uit een automatisch of handmatig starten.

Een spectaculaire onderdompeling samen met een uniek spel van licht geeft uw gasten het wow-effect.

Let op. Deze module werkt separaat van de saunaverwarming en is alleen ontworpen als eyecatcher en waterverdamping.

Vraag ons om meer informatie email@wellnessprofs.com

De EOS 46.U achterwand inbouw saunakachel
6 tot 12 kW/stuk

Saunakachels uit de EOS 46.U-serie bieden u twee belangrijke voordelen: ze worden onzichtbaar achter een scheidingswand gemonteerd die slechts 22 cm van de wand verwijderd is en besparen zo kostbare ruimte in de saunacabine. Zo heb je meer ruimte voor saunaligstoelen. Met een inbouwdiepte van slechts 20 cm zijn de EOS 46.U ovens de dunste op de markt.

Verkrijgbaar in 6, 7.5, 9 en 12kW.
U kunt natuurlijk meerdere 46.U saunakachels plaatsen voor meer vermogen.

Vraag ons om meer informatie email@wellnessprofs.com
Voor saunakachels en saunaverwarmingssystemen kunnen wij gebruikmaken van saunabesturingen van de saunakachel fabrikant, maar WellnessProfs gaat verder met eigen besturingen voor de professionele gebruiker. Hierbij worden technieken toegepast omuw elektriciteitsnet te ontlasten via een modulaire verwarmings regeling, piekbelastingen zoveel als mogelijk te voorkomen en de ventilatie in de sauna te sturen op basis van luchtvochtigheid en/of aanwezige CO2. Ventilatie is belangrijk, maar alleen als het nodig is. Onnodig ventileren kost kostbare energie. Onze saunaregelingen zijn o.a. op verzoek van verzekeringsmaatschappijen uitgerust met een vrijgave knop in de sauna zelf en maximale temperatuur begrenzing boven de saunakachel. Vanzelfsprekend is de regeling uitgerust met een Extra Power module zodat er altijd een hete kachel beschikbaar is op het moment van opgieten zonder de sauna-deur van te voren open te hoeven zetten.


Protego voorkomt water op de elementen

Wij kunnen traditionele professionele elektrische saunaverwarmingssystemen voorzien van een door door ons ontwikkeld Protego steenrooster. Dit 3-dubbellaags speciaalrooster vangt nagenoeg al het water op dat niet tijdens een opgieting/Aufguss in de toplaag stenen kan verdampen waardoor uw elektrische elementen en elektrische aansluitingen beschermd worden zonder de convectie van lucht in de verwarming te storen.

De Protego Cake-module (PCM)
In de eerste helft van 2022 testen wij (in de praktijk) elektrische saunakachels met de nieuwe Protego Cake-module. Deze door WellnessProfs ontwikkelde module moet elektrische elementen volledig beschermen tegen opgietwater. Bij een succes hopen wij vanaf juni/juli 2022 dit systeem verder uit te rollen en toe te passen bij opgiet saunakachels.


Regelkast saunaverwarming
Regelkast saunaverwarming
Regelkast saunaverwarming

Service en onderhoud

Wij servicen en onderhouden saunakachels van onze 'eigen' merken EOS, AINO, NARVI met de zusters KOTA en AITO, maar ook van HARVIA, HELO, HUUM, SAWO, TYLO en PEGO, ongeacht of de saunakachel via WellnessProfs is aangekocht of niet. Heeft u een ander merk? Vraag ons naar de mogelijkheden. Als wij onderdelen niet op voorraad hebben, dan zijn ze over het algemeen binnen 3 tot 4 dagen bij ons in huis.