Whatsapp/bel : +31 (0)6 13677951


Hout gestookte sauna-verwarming & saunakachels
PROFESSIONEEL

Hout en houtpellets gestookt

Voor ons is het helder en duidelijk. Als je een houtgestookte saunakachel of een op houtpellets gestookte saunakachels zoekt, en zeker voor professioneel en intensief gebruik, dan ontkom je niet aan Narvi. Alleen daarom al zijn wij trots op ons ProDealer-schap van Narvi.

De Narvi 30 en 50
Voor het echte professionele zware werk is er een Narvi 30 en Narvi 50. De Narvi 30 houtgestookte saunakachel is geschikt voor sauna's van 20-35m³ en de 50 voor sauna's van 45-70m³. Nu zijn dit berekeningen om een Finse buiten-sauna onder Finse winterse omstandigheden op temperatuur te kunnen krijgen. In Nederland mag het dus best een paar kub meer sauna-inhoud zijn. Natuurlijk kunnen er dubbele saunakachels geplaatst worden voor grotere sauna's, maar dat is minder gebruikelijk. De grote hoeveelheid benodigd hout dat verstookt gaat worden is daar debet aan. Dat natuurlijk arbeidsintensief en daardoor kostbaar.

Zowel de Narvi 30 als de Narvi 50 zijn ook als tunnel-model (ST) verkrijgbaar. Bij een tunnelmodel saunakachel stook je niet in de sauna, maar erbuiten.  

De Narvi P
De Narvi 30 en 50 ST (tunnelmodel) heeft model gestaan voor de Narvi P. De P staat voor Pellet. Een volautomatische saunaverwarming op houtpellets. Het is letterlijk de silo vullen met houtpellets, de aan knop indrukken en het thermostatisch gestuurde systeem doet de rest totdat de Narvi P zich automatisch uitschakelt na een ingegeven aantal operationele uren.

De sauna houtpellets gestookte saunaverwarming van Narvi is leverbaar en zit volop in ontwikkeling. Narvi heeft deze saunakachel in ontwikkeling en productie genomen om te voldoen aan de Nederlandse vraag om van houtpellets gebruik te kunnen maken.

De sauna-liefhebbers die hun kleinere (privé)sauna willen stoken op houtpellets moet ik teleurstellen. Wij leveren alleen grotere professionele systemen voor sauna’s met een inhoud vanaf 20 m³.

De Narvi 50 en 30:


De Narvi 30 of 50 als tunnelmodel:

De Narvi NC

De Narvi NC (16, 20 en 24) is beschikbaar voor sauna's van 8 tot ruim 24 m³. Deze op hout gestookte saunakachel is wereldwijd populair bij de veeleisende saunaliefhebber in de privé-sauna, maar zeker ook in sauna’s bij bijvoorbeeld B&B’s. De houtgestookte saunakachel Narvi NC is geschikt voor sauna’s van 10 tot ruim 20 m³.  Narvi NC 20 (10 tot ruim 20 m³)  is als ST (tunnelmodel) verkrijgbaar.


De Narvi Velvet

Er zijn niet veel op hout gestookte saunakachels die wij bij intesieve gebruikers willen plaatsen. Net als de Narvi NC durven wij het met de Narvi Velvet zeker aan. Een robuste topklasse saunakachel voor sauna's van 8 tot ruim 20 m³.