Saunastenen

Saunastenen

De saunastenen vormen de ziel van een sauna, vertelde eens een zeer gewaardeerd collega. En hij heeft meer dan gelijk. Saunastenen krijgen over het algemeen niet de aandacht die zij verdienen en bepalen voor een groot deel het klimaat van een sauna. Afhankelijk van de intensiteit van gebruik moeten saunastenen periodiek vervangen worden. Doet u dit te laat, dan loopt de convectie van lucht in de saunakachel terug en uw energieverbruik omhoog. Ook gaat de sauna in negatieve zin anders aanvoelen. Uiteindelijk breken en verstoffen de saunastenen waardoor de saunakachel letterlijk potdicht gaat zitten. Zelf merkt u daar weinig van. Het is een langzaam sluipend proces. Pas als het eigenlijk al te laat is heeft u het gevoel dat de kachel het niet zo goed meer doet.

WellnessProfs betrekt kwalitatief hoogwaardige Diabase Olivijn saunastenen uit Finland. Dit zijn stenen die niet alleen het meest opgewassen zijn tegen langdurige hitte, maar ook tegen het plotseling afkoelen zoals bij een water opgieting. De stenen hebben een keurmerk dat zij vrij van straling zijn. Radion komt veel voor in gesteente en is ziek makend. Op hoofdpijnklachten zit immers niemand te wachten.

Het is belangrijk dat het formaat stenen overeenkomt met de opgave van de fabrikant van de saunakachel! Zeker bij elektrische saunakachels moeten de spiralen ruimte houden om te kunnen uitzetten en krimpen. Anders sneuvelen de elektrische spiralen.


Groothandel in saunastenen

Omdat wij dagelijks met saunakachels en dus ook saunastenen bezig zijn hebben wij over het algemeen een grote hoeveelheid saunastenen op voorraad.

Voor elektrische saunakachels leveren wij saunastenen van 5 tot 10 cm in dozen a 20 kg. Voor gas-, hout- en pellet-gestookte saunakachels leveren wij saunastenen van 10 tot 15 cm in dozen van 20 kg en saunastenen overwegend groter dan 15 cm in dozen van 30 kg. De allergrootste saunastenen zijn letterlijk brokken van 20 tot 30 cm groot en leveren wij vanaf 250 kg. Deze worden eigenlijk alleen in het PYRAMID verwarmingssysteem gebruikt met steen-massa’s van 500 kg of meer.


Tarieven

Onze inkoopprijs van saunastenen schommelt, mede door de factor transport, waardoor er sprake is van een dagprijs. Stuur ons een bericht met de vraag om de dagprijs van saunastenen waarbij wij het aantal kilo’s per formaat graag willen weten. Binnen twee werkdagen heeft u van ons een prijsopgave terug met de levertijd op dat moment.

Zolang onze voorraad strekt hebben wij de volgende aanbieding saunastenen:

Finse Olivijn Diabase saunastenen 5 tot 10 cm per doos a 20 kg € 12,00 bij een order van 200 tot 500 kg.

Finse Olivijn Diabase saunastenen 5 tot 10 cm per doos a 20 kg € 10,80 bij order van 500 kg of meer.

Finse Olivijn Diabase saunastenen 10 tot 15 cm per doos a 20 kg € 13,60 bij een order van 200 tot 500 kg.

Finse Olivijn Diabase saunastenen 10 tot 15 cm per doos a 20 kg € 12,20 bij order van 500 kg of meer.

Prijzen zijn exclusief BTW en exclusief transport af WellnessProfs.

Saunastenen van Narvi
Diabase saunasteen
Witte ronde saunastenen
Saunastenen wit Narvi