Saunatechniek
Licht, geluid en aroma

Licht en geluid sauna en wellnessfaciliteiten

De ontwikkeling op het gebied van licht en geluid staat niet stil.

De gloeilamp heeft ons verlaten, (RGB)led-verlichting is een enorme groei aan het maken. De saunagast vraagt steeds meer beleving en er worden zelfs al heuse theater-sauna’s gerealiseerd. Nu zijn ledlampen en hoge (sauna) temperaturen geen vrienden. Niet alle ledverlichting kan straffeloos toegepast worden in vochtige ruimtes als stoombaden en kruidentempels. Het mooi uitlichten van een zoutwand (zoutsteen-ruimtes) vraagt om expertise. Daar ligt natuurlijk een leuke uitdaging voor WellnessProfs sauna-engineering. Samen met experts op het gebied van verlichting ontwikkelen wij systemen die wel het werk bij hoge temperaturen of in vochtige ruimtes blijven doen. Of het nu om uw stoombad, sfeerverlichting in uw sauna-grot of om theaterverlichting in uw event-sauna gaat.

Op audio is dit ook van toepassing. Hitte, vocht of zout (in zoutsteensauna’s) is slopend voor apparatuur. Natuurlijk zal een standaard luidspreker het onder de saunabanken best wel een tijdje volhouden, maar wilt u duurzaam genieten van een prachtig geluid, dan zet u WellnessProfs aan het werk. Prachtige waterdichte luidsprekers tot subwoofers aan toe, audio bedienbaar vanuit de sauna zelf, een warme prachtige klank – stevig in een theater-sauna, of zacht in een kruidentempel -, geeft een enorme boost aan beleving!

Daagt u ons uit?

Special effects in de sauna, belevings-grot en wellness

Special effects in de Wellness, wie had dat ooit gedacht. Twintig jaar geleden hadden ze ons ‘voor gek’ verklaart, maar inmiddels wil de wellness-gast steeds meer beleving en Efteling effecten. Rookmachines in theater-sauna’s, watervallen, wind, regen, mist, vuur en complete lichtshows in sauna-grotten. Samen met experts op het gebied van, licht, geluid en techniek realiseren wij fraaie effecten in wellness-accommodaties. Waar het stopt? Geen idee. Wij vinden het geweldig om het uiterste naar voren te halen en van elk project iets unieks te maken.

In de film ziet u de sauna belevingsgrot in Sauna De Heuvelrug Veenendaal in afbouw fase. Helaas zijn de beelden niet echt profi, daar zijn wij mee aan het werk. Deze grot is gebouwd door specialisten van het team Stijlvol Wellness. Het geeft u een idee wat wij verstaan onder special effects. De mogelijkheden zijn grenzeloos.

Aroma geur in de sauna en wellness

Door etherische olie door middel van een professionele koud-verstuiver onder druk van een kleine compressor te vernevelen in de lucht wordt de moleculen-structuur van de etherische olie niet aangetast en ontstaat er een heerlijke natuurzuivere geur. Deze methode kan toegepast worden in bijvoorbeeld sauna’s, stoombaden, kleedruimten, kruidentempels en belevingsgrotten, maar ook in sportzalen, recepties en andere verblijfsruimten. Afhankelijk van het ontwerp kan verstuiving van etherische olie ook in inblaas ventilatiekanalen van een luchtbehandeling gedoceerd worden. WellnessProfs ontwerpt en installeert indien u dit wenst louter de techniek oftewel de voorziening(en) om olie in de lucht te vernevelen. Wij kunnen u in contact brengen met specialisten en leveranciers van etherische olie. Ieder zijn of haar vak!

Regelkast special effects sauna