Whatsapp/bel : +31 (0)6 13677951


Gasgestookte sauna-verwarming & saunakachels
PROFESSIONEEL


De PYRAMID

De Piramide saunakachel, of eigenlijk het Piramide sauna verwarmingssyteem, is sinds 1978 is de minst storingsgevoelige fijnste saunakachel op aarde! Het Piramide sauna-verwarmingssysteem is leverbaar in 16, 24, 48, 96 en 144 kW uitvoering. Natuurlijk kunt u voor onderhoud en onderdelen altijd bij WellnessProfs terecht, ook als het een systeem van Kusatek (EOS), Westenberg, SaunaTechnics (voorheen SaunaCity) of Hoaf betreft. Ondanks het feit dat de overheid het gebruik van fossiele brandstoffen wil terugdringen blijven wij van mening dat het verwarmen op aardgas (voorlopig) nog steeds interessant kan zijn. Een op gas gestookt PYRAMID (piramide) sauna verwarmingssysteem is het meest onderhoudsvriendelijke sauna verwarmingssysteem en, mits goed gebouwd, het minst kwetsbaar voor intensieve water-opgietingen.
Hoe werkt het piramide saunakachel systeem

Een hittebestendige eindventilator trekt een stallen buizenstelsel in de vorm van een piramide spiraal met aan het eind een gasbrander in lichte onderdruk. De gasbrander en de eindventilator bevinden zich buiten de sauna, het piramide-spiraal bevindt zich in de sauna. De gasvlam warmt het piramide-spiraal op. Om het spiraal komt een kachelmantel. Het piramide-spiraal wordt (deels) gevuld met saunastenen evenals een laag er bovenop.

Een piramide spiraal kan uitgerust worden met een enkele, twee of drie 24kW branders. Door twee spiralen binnen een mantel te plaatsen kunnen er 4 of 6 branders geplaatst worden.

Er kan afgeweken worden van een standaard vierkant of rechthoekige kachel zoals de foto boven laat zien. Daar hebben wij op verzoek een hele smalle 72kW saunakachel voor een raampartij langs gemaakt. Door eigen productie kunnen we uiters flexibel zijn.

Vraag ons om meer informatie email@wellnessprofs.com